Volledig scherm
PREMIUM
© Herman Stöver

Tijdelijk einde aan geitenstop om afmaken van babybokjes te voorkomen

ARNHEM - Geitenhouders in Gelderland krijgen tijdelijk de mogelijkheid om ook jonge bokjes te houden. De geitenstop zelf blijft wel nog tot in ieder geval 2023 van kracht.

Gelderland voerde net als veel andere provincies in 2017 een geitenstop in toen bleek dat rond geitenboerderijen 20 procent meer kans is op longontsteking. Geen enkel bedrijf mocht nog uitbreiden.

Die ban zorgt echter bij verschillende geitenhouders voor problemen, concludeert gedeputeerde Drenth. De bokken die geboren worden, moeten namelijk meteen worden afgevoerd. ,,We kunnen nu eenmaal niet voorkomen dat er ook bokjes geboren worden. Jonge geitjes zijn nu eenmaal nodig om de populatie van melkgeiten gezond te houden’’, hield geitenhouder Martijn de Kruijf de statenleden woensdag voor.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.