Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem viert het behalen van de titel Lekkerste Hamburger van Nederland.
Volledig scherm
Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem viert het behalen van de titel Lekkerste Hamburger van Nederland. © Tamara Verheij

Titel Lekkerste Hamburger van Nederland opnieuw naar Arnhem

ARNHEM - Laurentz Craane, kok van Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem, maakt de Lekkerste Hamburger van Nederland. Craane won tijdens de horecabeurs Horecava met ‘The Basterd’ de hamburgerwedstrijd. Nummer 2 werd ook een Arnhemse kok;  Patrick Menzies  van Popocatepetl The Mexican in Arnhem.

Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond. Craane won in 2016 ook deze verkiezing. 

Live op podium

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hamburgerzaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest door de makers worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de burger.

De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Finest
1. Laurentz Craane – Iveau Burgers & Wijnbar, Arnhem.
2. Patrick Menzies – Popocatepetl The Mexican, Arnhem.
3. Reiss Greenhalgh – Firma Pickles, Rotterdam.

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen dertien deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Lekkerste broodje

Naast Laurentz Craane viel ook Berry Wagenaar (27) Iveau Burgers & Wijnbar in de prijzen. Hij maakt het Lekkerste Broodje Horeca van Nederland. Wagenaar won met zijn broodje ‘Oh Deer’. Hij kreeg de titel van de vakjury vanwege de unieke combinatie van originaliteit, gezondheid, uitstraling en een 'verbluffende smaaksensatie'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.