Volledig scherm
Een ondergrondse afvalcontainer. © Erik van 't Hullenaar

Toch minder afval door open ondergrondse containers in Arnhem

ARNHEM - Arnhemmers hebben minder restafval in de ondergrondse containers gegooid sinds deze bakken zonder pasje kunnen worden geopend. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat het gaat om een afname 80 ton. 

,,Als we het derde kwartaal van dit jaar vergelijken met het derde kwartaal van vorig jaar, zien we tot onze verbazing die vermindering. Terwijl we rekening hielden met een toename", zegt Clemens Berntsen, senior beheerder afval en milieu van de gemeente Arnhem.

Duizend containers

Eind juli zette de gemeente alle meer dan duizend ondergrondse containers in de stad open. Met het risico dat bedrijven hun afval daarin zouden dumpen. Ook hield de gemeente rekening met afval van bewoners van omliggende gemeenten, waar mensen moeten betalen voor het weggooien van restafval. ,,Maar hier is niets van gebleken."

Afval scheiden

De afname wordt mogelijk verklaard door het feit dat steeds meer Arnhemmers hun afval serieus scheiden. Daardoor belandt minder afval in de containers. ,,Dat zou een rol kunnen spelen", aldus Berntsen.

Het aantal zakken met restafval bij ondergrondse containers, is de afgelopen maanden in Arnhem wel toegenomen. Op steeds meer plaatsen in de stad treffen controleurs vuilniszakken aan die niet in de containers zijn gegooid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.