Volledig scherm
Leerlingen van de Troubadour in Elderveld tijdens een Palmpasenoptocht. © Marina Popova

Toch nieuwbouw voor school Elderveld

ARNHEM / IKC De Klimboom in de Arnhemse wijk Elderveld gaat een nieuwe school bouwen. Deze moet volgend jaar openen en dient ter vervanging van de bestaande gebouwen aan het Breezandpad. Het nieuwe gebouw komt ook op dezelfde plek.

De Klimboom is vorig jaar ontstaan uit een fusie van de protestants-christelijke basisschool De Troubadour en de openbare basisschool De Blinkert. Met de rooms-katholieke basisschool De Kringloop vormden zij een conglomeraat van basisonderwijs in Elderveld.

Die laatste basisschool opende vorig jaar al een nieuw gebouw, nadat het oude in de nieuwjaarsnacht van 2013 door brandstichting in vlammen op ging en de leerlingen een tijd uitweken naar noodgebouwen aan de overkant. 

De Troubadour en De Blinkert waren lange tijd voornemens hun bestaande gebouwen te renoveren. Volgens een woordvoerder van DeBasisFluvius, de scholenkoepel waaronder De Klimboom valt, is er verandering gekomen in de plannen nadat uit onderzoek in samenwerking met de gemeente bleek dat de kosten van het renoveren niet tegen die van nieuwbouw opwegen.  

,,We hebben nu ook maar één verdieping en het nieuwe gebouw krijgt er twee'', zegt Mette Spruit, directeur van de fusieschool waarin de twee afzonderlijke scholen zijn opgegaan. ,,En dan is nieuwbouw ook nog duurzamer, omdat het aan de modernste eisen voldoet.''   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.