Het parkeerterrein bij het Rozendaalse Veld, dat dagelijks gevuld staat met auto’s van hondenuitlaters.
Volledig scherm
PREMIUM
Het parkeerterrein bij het Rozendaalse Veld, dat dagelijks gevuld staat met auto’s van hondenuitlaters. © Erik van ’t Hullenaar

Toch weer gedoe over honden op het Rozendaalse Veld: provincie wil ze aan de lijn hebben

ROZENDAAL - Via een achterdeur komt volgend jaar opnieuw de vraag aan de orde of het verantwoord is honden vrij te laten lopen op het Rozendaalse Veld bij Rozendaal. De provincie Gelderland wil de Veluwe indelen in recreatiezones en heeft daarbij het plan het Rozendaalse Veld te bestempelen als een gebied waar honden ‘in principe aangelijnd’ moeten worden.

10 reacties

 • Aυτονομία

  6 maanden geleden
  Een tijdje geleden was ik bij toeval getuige van een zeer onaangenaam ongeluk aan de rand van het Rozendaalse Veld. Een hond - niet aangelijnd - stoof over als een wild beest over de heide achter een ree aan. Bij toeval in mijn richting. Het ree rende voor zijn leven en zag in paniek niet de draden van een raster en hing zich in volle vaart daarin op. Het ree spartelde van de pijn en overleed kort daarna. Bij toeval had ik een camera en maakte een foto van het ongelukkige ree.
 • R. Fluit

  7 maanden geleden
  Ik kom er bijna dagelijks. De mensen die zo sneu reageren hebben geen idee waar ze het over hebben. Behalve beweging is het voor honden erg belangrijk om te kunnen socialiseren. In al die keren dat ik er kom kan ik niet 1 voorbeeld geven waarbij er overlast is, ook niet met fietsers of ruiters.
 • Nicky Jansen

  7 maanden geleden
  Helemaal eens Gejah, mijn honden zijn mijn alles. Ze gaan, net als ik, graag de natuur in. Wel altijd aangelijnd.
 • gejah nijman

  7 maanden geleden
  nicky, honden vullen voor veel mensen een leegte. En daarbij honden leven al heel lang bij de mensen. Ik kan ook wel zeggen mensen zijn geen natuur dus wegblijven. Dat slaat toch helemaal nergens op.
 • Nicky Jansen

  7 maanden geleden
  Honden en katten zijn geen natuur, veroorzaken veel onrust en dus horen ze - net als wij - niet in de natuur maar op de paden. Aangelijnd dus. Zeker, óók katten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.