Volledig scherm
Eerste kerstdag op de huisartsenpost: kijkje in (een deel van) de meldkamer. © Marc Pluim

Topdrukte bij huisartsenpost op eerste kerstdag

videoARNHEM - Doktersassistenten, artsen en baliemedewerkers op de huisartsenpost Arnhem-Zuid moeten alle zeilen bijzetten om alle mensen uit de Betuwe en Arnhem te kunnen helpen. Eerste kerstdag is de drukste dag van het jaar.

Even voor tweeën liep de wachttijd in de wachtkamer op tot een uur. „We zijn hierop voorbereid, vandaag krijgen we zo'n duizend telefoontjes. Op een reguliere zondag krijgen we de helft binnen”, zegt Erik Scheppink, algemeen directeur van de huisartsenorganisatie Onze Huisartsen in de regio Arnhem.

Scheppink legt uit wat het zo'n drukke dag maakt. „Het is de derde weekenddag. Normaal proberen mensen hun telefoontje naar de dokter naar maandag uit te stellen. Maar dat zou in dit geval woensdag zijn. Dat is vaak net te lang.”

In totaal werken er bij huisartsenpost Arnhem-Zuid vandaag zo'n twintig mensen. Scheppink verwacht dat het morgen iets rustiger wordt. „Dan stellen veel mensen hun bezoek toch nog even uit naar woensdag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.