Volledig scherm
De spoorwegovergang in Wolfheze wordt op 30 maart 2019 opnieuw ingericht en krijgt halverwege een wachtzone met spoorbomen. De voorziene lifttoren op het station is geschrapt. © Marc Pluim

Traverse met liften op station
Wolfheze weer van de baan

WOLFHEZE - Het bouwen van een een veertien meter hoge traverse met twee liften op het station in Wolfheze is van de baan. ProRail heeft de aanvraag ingetrokken.

Voornaamste reden is de studie naar een tunnel onder de spoorwegovergang in het dorp. Het bereikbaar maken van perron twee en drie in Wolfheze voor mensen die slechts ter been zijn wordt in de studie meegenomen.

De tweede reden is het aanpakken van de huidige spoorwegovergang, die als zeer onveilig wordt ervaren. Dat heeft vooral met de lengte van de overgang te maken. Op 30 maart 2019 wordt de overgang heringericht. De oversteek voor voetgangers wordt dan in tweeën geknipt met een veilige wachtzone halverwege. Die wachtzone wordt met extra spoorbomen beveiligd.

Er wordt ook gekeken of het toegankelijk maken van spoor twee en drie in die werkzaamheden meegenomen kan worden.

ProRail onderzoekt dat op nadrukkelijk verzoek van de gemeente, die de slechte bereikbaarheid van perron twee en drie graag verholpen wil zien. ,,Maar met de werkzaamheden en studies die nu worden uitgevoerd is de aanleg van de traverse zonde van het geld. Daarom staan we positief tegenover het schrappen van die aanleg’’, zegt wethouder Jasper Verstand.

De werkzaamheden worden op 30 maart 2019 uitgevoerd omdat het treinverkeer moet worden stilgelegd. Voor een dergelijk verzoek staat een jaar wachttijd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.