Volledig scherm
De vangmast boven op een trolleybus die de draden raakt. © Marc Pluim

Trolleybus verdwijnt van Hoogkamp

ARNHEM - De geleide trolleybus verdwijnt vanaf half december uit de Hoogkamp. Vanwege de geringe bezetting heeft vervoerder Breng besloten om een kleinere bus (midi-bus met 22 plaatsen) naar de wijk in Arnhem-Noord te laten rijden. 

Het college van burgemeester en wethouders van Arnhem heeft bezwaar gemaakt tegen het opheffen van de trolleylijn 2 naar de Hoogkamp. 

Onrendabel

Tegelijk begrijpt het college dat Breng geen onrendabele bussen wil laten rijden. De vervoerder heeft uitgerekend dat er per werkdag 5 tot 12 mensen per rit in de gelede trolleybus met 138 plaatsen zitten. In het weekend is dat aantal nog lager. 

Breng wil volgend jaar bij wijze van proef dit aantal passagiers met een (gas)midi-bus met 22 plaatsen gaan vervoeren. De provincie die over de dienstregeling gaat wil het komend jaar samen met Arnhem onderzoeken of een kleinere trolley 2.0 van twaalf meter ingezet kan worden op het traject Hoogkamp-Schaarsbergen.

De trolleybus van lijn 2 gaat Breng inzetten op buslijn naar Arnhem-Zuid. Vanaf half december zal daar de bus vier keer per uur gaan rijden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.