Volledig scherm
Een bestelbus vloog in brand in de Arnhemse wijk Malburgen. © Roland Heitink

Twee bestelbussen door brand verwoest in Arnhem-Zuid

ARNHEM - In de Arnhem-Zuid zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee bestelwagens in brand gevlogen. De politie vermoedt dat ze zijn aangestoken en doet verder onderzoek.

Rond 01.35 uur werd de eerste autobrand gemeld, in de Zuringstraat in de Arnhemse wijk Malburgen. De brandweer was snel ter plaatse, waardoor de brand beperkt bleef tot de voorkant van de bus. De schade is niettemin groot.

Op de Drentesingel in Vreedenburg werd rond 02.15 uur een brand gemeld. Daar schoten de vlammen uit de achterzijde van de bestelbus. Ook hier was de schade groot en is de wagen vermoedelijk niet meer bruikbaar.

Volledig scherm
In de Arnhemse wijk Vreedenburg raakte de achterkant van een bestelbus zwaar beschadigd door brand. © Roland Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'
  PREMIUM
  Reconstructie Arnhemse Villamoord

  Instinc­tief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'

  ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'
 2. Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachten
  PREMIUM
  Arnhemse Villamoord

  Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoord­ver­dach­ten

  ARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.