Volledig scherm
Stadhuis Arnhem met Eusebiuskerk. Op de voorgrond de zaal van de gemeenteraad. © DG

Twee uur lang 'Dag van de stad' in Arnhems stadhuis

ARNHEM - De burgers van Arnhem kunnen zaterdag twee uur lang hun zegje doen over de stad tijdens de 'Dag van stad' in het Arnhemse stadhuis. De vier partijen die proberen een nieuwe bestuurscoalitie te vormen, hebben voor die bijeenkomst het initiatief genomen.

GroenLinks, VVD, D66 en PvdA willen de bevolking van de stad tussen 11.00 en 13.00 uur gelegenheid geven om invloed uit te oefenen op het coalitieakkoord. Tijdens de 'Dag van de stad' zullen diverse thema's worden aangesneden. Ook de andere acht partijen in de Arnhemse gemeenteraad zijn voor de bijeenkomst uitgenodigd.

Thema's

Een week later, op zaterdag 28 april, krijgen de fractievoorzitters van de Arnhemse partijen gelegenheid aan te geven wat zij belangrijke thema's vinden voor de stad. Vervolgens wordt gekeken over welke onderwerpen eensgezindheid is. Er zitten sinds de laatste raadsverkiezingen twaalf partijen in de gemeenteraad van Arnhem. 

Maandagmiddag worden meer details bekend over het proces dat moet leiden tot een nieuwe coalitie, zegt formateur Tom van der Lee (GroenLinks).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.