Volledig scherm
Enkele reacties op de tweet van Marcouch. © Screenshot

Tweet 'Amsterdamse' Marcouch valt slecht bij aanhang Vitesse

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft zich bij een deel van de Vitesse-supporters niet populair gemaakt met een tweet over Vitesse-Feyenoord. 

De Arnhemmers wonnen zondagmiddag in GelreDome met 3-1 van de Rotterdammers. Voor Marcouch, die de wedstrijd bekeek samen met onder anderen sportwethouder Gerrie Elfrink, was dat aanleiding voor de Tweet: 'Wij zeggen, graag gedaan hoor #Amsterdam! ;) #vitfey 3-1'. 

Die verwijzing naar Ajax, na NEC zo'n beetje de meest gehate club onder de supporters van Vitesse, viel bij een aantal twitteraars helemaal verkeerd. 'Ga eens weg met je Amsterdam. Wij zijn Arnhem. Anders ga je maar terug naar die stad', was een van de reacties.

Een andere was: 'Prima die blijdschap met de verdiende overwinning van Vites, maar Arnhemmers hebben niks met Amsterdam. Niet een klein beetje niks maar helemaal niks (zelfde geldt voor Rotterdam btw). Dus dit is nogal een domme Tweet.'

Marcouch kreeg 125 keer repliek op sociale media en daarbij ook de nodige scheldwoorden om de oren. Lof was er ook (het bericht van de Arnhemse burgemeester kreeg bijna 150 likes), net als relativering: 'Mensen kunnen zo zeiken hè'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.