'Uilenman' waarschuwt voor te vroege oplevering huizen

LAAG-SOEREN - De woningen die het Dierense aannemersbedrijf Reinbouw volgend jaar wil opleveren in het zuidwestelijk deel van nieuwbouwwijk Hof van Soeren, tegen de Harderwijkerweg aan, mogen pas in 2019 door de bewoners worden betrokken. 

Dat zegt voorzitter Bob Bouhuijs van de actiegroep NimmerdorNee.

Het verbod vloeit voort uit het voorschrift dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVD) in 2016 aan de bouw heeft meegegeven. De bouwwerkzaamheden dienen aan de oostzijde van het gebied te beginnen; de westzijde mag niet eerder dan in 2019 worden opgeleverd. Dit voorschrift is later overgenomen door de Raad van State.

Reinbouw is inmiddels toch begonnen met het bouwen van huizen in de zuidwestelijke hoek van het terrein. De oplevering staat gepland voor volgend voorjaar. Bouhuijs zegt dat Reinbouw daarmee afstevent op een fiasco. ,,Bouwen mag wel, maar opleveren niet.’’ Edwin Zeevalkink van Reinbouw zegt het met Bouhuijs oneens te zijn. ,,Wij mogen alleen nu nog niet bouwen in de buurt van de uilennesten.’’

Volledig scherm
Reinbouw is inmiddels toch begonnen met de bouw van woningen in het zuidwestelijk deel van het gebied. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.