Uit Arnhem gestolen Duits seinpistool uit WOII in Groningen teruggevonden
ARNHEM/ GRONINGEN - Het Duitse seinpistool uit de Tweede Wereldoorlog dat iets meer dan een jaar geleden werd gestolen uit Museum vliegbasis Deelen, is teruggevonden in Groningen. Het dubbelloops pistool werd vorig jaar juni ontvreemd uit een vitrine in het museum.
De Groningse politie bezorgde het pistool gisteren terug bij het Arnhemse oorlogsmuseum, zo meldt In de Buurt.
Agenten in Groningen stuitten op het wapen toen zij een auto doorzochten, waarvan inzittenden verdacht werden van drugsbezit. Aan de hand van het nummer op het wapen – elk legaal vuurwapen in Nederland heeft dat – ontdekte de politie dat het vuurwapen toebehoort tot het Museum vliegbasis Deelen.
Klaarlichte dag
Het wapen was vorig jaar op klaarlichte dag gestolen uit een vitrine . De dader brak het slot van de vitrine uit het museum aan de Delenseweg. Omdat deze bewuste plek in het museum buiten het zicht van de beveiligingscamera’s is, hadden medewerkers pas later door dat het pistool weg was.
Het gaat om een in 1944 gemaakt dubbelloops seinpistool van de Duitse Lufwaffe dat tijdens de oorlog werd gebruikt. Het pistool is in uitzonderlijke staat, ondanks de lichte beschadigingen die nu op het voorwerp zijn ontdekt en die zijn ontstaan na de diefstal.
Aanhouding
Er is een persoon aangehouden die verdacht wordt van de diefstal en/of heling van het wapen. Deze persoon is de eigenaar van de auto waarin het seinpistool is gevonden.
Het is nog onbekend wanneer het Duitse seinpistool weer wordt tentoongesteld in het museum.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMupdate4
Illegale Oezbeken in Aalten verstopten zich achter gestapelde matrassen in de kelder; pandeigenaar schrikt van situatie
-
PREMIUM4
Feestje voor boeren, bouwvakkers en bierdrinkers is vooral stoom afblazen: ‘Klotetijd achter de rug’
ARNHEM - De tweede editie van Warkende Helden, aankomende zaterdag in het Arnhemse GelreDome, is een feestje voor boeren, bouwvakkers en bierdrinkers. Maar ook voor de bakker om de hoek die ’s ochtends om half vijf al de eerste saucijzenbroodjes in de oven schuift, zegt mede-initiatiefnemer Wim ‘Salabim’ van Aperlo. ,,Eigenlijk is het voor iederéén bestemd. We hebben een klotetijd achter de rug, het is tijd om even goed stoom af te blazen.” -
Verwarde dakloze die brandje stichtte omdat hij het koud had, staat weer op straat
ARNHEM – Hij wilde wel praten met de reclassering, de 48-jarige verwarde Arnhemmer die in september brand stichtte in een schuurtje omdat hij het koud had en al twee nachten op straat had geslapen. Maar toen de reclasseringsambtenaar na maandenlang wachten in de cel eindelijk kwam, hoefde het voor hem niet meer. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
8
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
Uit (in) De Regio
Cabaret duo Maartje en Kine vragen zich af waarom mensen muziek maken
Rozendaal, Overbetuwe, Lingewaard, Renkum, Arnhem -
Prinses Beatrix komt naar Bronbeek voor viering jubileum
ARNHEM - Prinses Beatrix gaat de viering van het 160-jarig bestaan van Bronbeek bijwonen. Ze is vrijdagochtend 24 februari in Arnhem bij dit jubileum van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek.