Volledig scherm
De jachthaven in Heveadorp wordt uitgebreid. © Erik van 't Hullenaar

Uitbreiding jachthaven Heveadorp is begonnen

HEVEADORP - In Heveadorp is maandag begonnen met de uitbreiding van de Hevea-jachthaven. De twee jaar geleden met 49 ligplaatsen begonnen recreatiehaven groeit de komende dagen naar 61 ligplaatsen. Daar moeten nog plaatsen voor campers bijkomen en ook de boothelling in de haven staat op de rol voor een opknapbeurt.

Voor zowel het realiseren van de camper-plaatsen als voor het aanpassen van de boothelling is de medewerking van Rijkswaterstaat (RWS) nodig. De gemeente Renkum heeft RWS schriftelijk gevraagd aan beide initiatieven van het havenbestuur mee te werken. 

Oscar Hollink, voorzitter van het stichtingsbestuur van de haven, hoopt op de strook grasland pal naast de haven, over een strook van ongeveer tien meter breed semi-verharding aan te mogen leggen. Dat moet ruimte opleveren voor tussen de vijf en acht campers. De gebruikers kunnen gebruik maken van de afval- en toilet-voorzieningen van de jachthaven en betalen om en nabij de tien euro per overnachting.

Trailer

Een ingrijpender project is de boothelling bij de haven, die nu een te steile helling kent en in het water een te korte betonbodem heeft. Dat maakt het in en uit het water halen van boten met een boot-trailer moeilijk. ,,En we weten dat de lokale brandweer ook een nieuwe boot krijgt die niet geschikt is voor de huidige boothelling. We gaan nog in overleg of de brandweer ook een rol kan spelen in het aanpassen van de helling’’, zegt Hollink. 

Hij wil de hellingshoek van de boothelling omlaag brengen en de voet van de helling in de rivier langer maken.  

Passanten

Wethouder Erik Heinrich, die gisteren een kijkje kwam nemen bij de uitbreidingswerkzaamheden, wijst nog eens op de ondersteunende brief voor de camper-voorziening en de boothelling, maar daar blijft het voorlopig bij. De gemeente wil op dit moment geen financiële bijdrage leveren.

Hollink is vooral blij met de uitbreiding van het aantal vaste ligplaatsen. In april start het vaarseizoen weer en heeft de Hevea-haven ruimte voor 61 boten. Van die plaatsen worden er zeven vrijgehouden voor passanten.

Volledig scherm
De jachthaven in Heveadorp wordt uitgebreid. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.