Jasper en Ronnie tijdens een demonstratie tegen homogeweld in april in Arnhem.
Volledig scherm
Jasper en Ronnie tijdens een demonstratie tegen homogeweld in april in Arnhem.

Van facebookpost tot hype: politie trok te snel conclusies over homohaat bij mishandeling

Een mishandeling van twee homo's op de Nelson Mandelabrug in Arnhem, april 2017, leidde tot collectieve verontwaardiging zonder dat het héle verhaal bekend was. Waarom kent iedereen de versie van de slachtoffers en bijna niemand die van de verdachten?

8 reacties

 • wim

  5 jaar geleden
  Als deze twee jongens nu eens kickboksers waren, had de betonschaarbrigade dan ook lastig gedaan.....
 • Greedo

  5 jaar geleden
  Jouw homohaat wordt niet minder nee, dat is wel duidelijk. En wat hebben "linkse media" ermee te maken? Er staat niet dat het geen homohaat was, er staat dat die conclusie te snel is getrokken. De verdachten zullen het zeker nooit toegeven als het wel zo was, het zal altijd wel onduidelijk blijven. En "zielig zelfmedelijden"? Ik zou wel enig zelfmedelijden hebben als met een betonschaar mijn voortanden werden ingeslagen ja. Jij bent zelf een onverdraagzame zielepoot.
 • depapa

  5 jaar geleden
  Vervolg: De daders passen daarna telkens hun verklaring aan. De daders worden desondanks enkel vervolgd voor openlijke geweldpleging en niet voor homohaat. Ze zijn minderjarig, dus taakstrafje en daarna stoer doen tegen je vriendjes dat je ermee weg bent gekomen.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Alsof de aanleiding voor zo'n mishandeling te onderzoeken en te bewijzen valt, vooral als de verdachten hun verhaal meerdere keren veranderen om zo min mogelijk gestraft te worden.De jongerenwerker is helemaal niet bij het voorval geweest dus zijn conclusie zegt ook vrij weinig.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Ben blij om te horen dat het geen homohaat was, het was 'alleen' maar een gewone mishandeling met een betonschaar.  (sarcasme mode uit)

In samenwerking met indebuurt Arnhem