Veel interesse voor woningen in ING-kolos Arnhem

videoARNHEM - Projectontwikkelaar Borghese is overweldigd door de grote belangstelling voor de woningen die de komende jaren worden gerealiseerd in het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg in Arnhem. 

Volledig scherm
Impressie van High Park, het voormalige kantoor van ING aan de Velperweg in Arnhem. Het gebouw wordt verbouwd tot appartementencomplex. © Zwart Licht

Binnen twee maanden meldden zich zo'n 600 belangstellenden voor het project, dat High Park is gedoopt. ,,Dat is boven verwachting", zegt projectontwikkelaar Ronald Camps. Er komen in totaal zo'n 540 woningen. Vooral huur, maar ook over koopappartementen (op de bovenste verdiepingen) wordt nagedacht.

Karkas
De betonnen kolos wordt de komende maanden verder ontmanteld tot alleen het karkas nog staat. De lagere bebouwing onder het hoge kruisvormige hoofdgebouw verdwijnt. Alleen het deel ten oosten daarvan, tegenover het kantoor van Teijin blijft staan. Op de hoek Velperweg-Hoflaan komt nieuwbouw.

Camps verwacht dat over twee jaar de eerste bewoners hun appartement kunnen betrekken. Beging 2021 moet de hele verbouwing achter de rug zijn.

Volledig scherm
Delen van het voormalige ING-gebouw aan de Velperweg in Arnhem zijn al gesloopt. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.