Volledig scherm
Muziek bij de Buren in Arnhem-Zuid (archieffoto ter illustratie). © ROLF HENSEL

Velp en Rozendaal doen mee aan Muziek bij de Buren

VELP/ ROZENDAAL - Voor de eerste keer doen Velp en Rozendaal dit jaar mee aan Muziek bij de Buren. Dit muziekevenement wordt op zondagmiddag 10 december gehouden. Velpenaren en Rozendalers die willen spelen of hun huiskamer willen openstellen, kunnen zich nog tot en met 13 oktober inschrijven.

Voor Muziek bij de Buren treden lokale muzikanten, van jazz tot klassiek en pop, op in huiskamers die buurtgenoten daarvoor beschikbaar stellen. Echt alle huiskamers zijn geschikt, zo benadrukt de organisatie. De charme van het evenement is juist dat er optredens zijn in de allerkleinste studentenkamers tot en met de grootste herenhuizen die Velp en Rozendaal rijk zijn.

Op 22 november is er een kennismakingsbijeenkomst voor iedereen die zich aanbiedt als speellocatie of muzikant. Dan wordt ook gekeken welke deelnemers aan elkaar gekoppeld kunnen worden. 

Arnhems initiatief

Muziek bij de Buren is een Arnhems initiatief van een gelijknamige stichting. De eerste editie werd in 2013 gehouden. Het idee achter het evenement was buren de kans geven elkaar beter te leren kennen. In de setting van een huiskamer zou het met dat onderlinge contact vanzelf goed komen, redeneerde de organisatie. 

Het evenement sloeg aan en vorig jaar deden er al acht steden mee, samen goed voor 1.287 optredens in 429 huiskamers. Dit jaar hebben vijftien plaatsen zich opgegeven. Voor de deelname van Velp/Rozendaal hebben enkele inwoners zich opgeworpen als lokale organisatoren. 

Aanmelden kan via de website van Muziek bij de Buren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.