Volledig scherm

Verdachte (26) aangehouden van overval op 78-jarige Arnhemse

ARNHEM - De politie heeft een 26-jarige man in Purmerend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval op 6 mei 2016. Bij deze overval op een woning aan de Bakenbergseweg in Arnhem raakte de 78-jarige bewoonster gewond. Het onderzoeksteam van de politie kwam de man op het spoor dankzij DNA-sporen.

Slachtoffer van de overval was een dame van 78 jaar. Ze was die ochtend even voor 10.00 uur in de achtertuin van haar huis bezig met een huishoudelijk klusje. Een onbekende man die haar tuin in liep, pakte haar vast en sleurde haar naar binnen.

Een tweede dader kwam erbij en met geweld werd ze naar boven getrokken en vastgebonden, bedreigd met een vuurwapen en mishandeld. De daders gingen er uiteindelijk met haar sieraden vandoor. De vrouw zag kans alarm te slaan en werd door de politie bevrijd.

DNA-hit

De politie startte direct na de overval een uitgebreid onderzoek naar de twee verdachten. Onder meer in de tv-programma’s Bureau Gld en Opsporing Verzocht is aandacht besteed aan de zaak. 

Een doorbraak kwam toen de 26-jarige man DNA moest afstaan voor een andere zaak. Hierdoor kwam zijn DNA in de databank en volgde een match met het DNA dat is gevonden is bij de woningoverval.

De 26-jarige is op 8 februari 2018 aangehouden bij een woning in Purmerend. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zit nog vast. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.