Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij Hotel Rembrandt in Arnhem. © Gerard Burgers

Verdachte dubbele hotelmoord Arnhem wacht met smart op psychiatrisch rapport

ARNHEM - De openbaar aanklager, de verdediging en de 48-jarige verdachte René de L. van de dubbele hotelmoord in Arnhem wachten vol ongeduld het rapport van het Pieter Baan Centrum af. ,,Mijn cliënt is op 27 september al bij het Pieter Baan Centrum (PBC) geweest. Ik had het rapport eigenlijk al wel verwacht’’, liet advocaat Carien Langereis tijdens de pro forma-zitting weten. 

De L. wordt verdacht van de moord of doodslag op hotelier Bennie Peters (71) en zijn gast Willy van den Heuvel (73) op 23 maart van dit jaar in Hotel Rembrandt. Hij werkte mee aan een psychiatrisch onderzoek.

Een voorlopige conclusie is dat de man een stoornis heeft en dat het PBC adviseert om hem te laten opnemen in een tbs-kliniek. Deze conclusie is niet verrassend gelet op het tbs-verleden van de verdachte.

31 januari

De inhoudelijke zitting is op 31 januari 2018. ,,Ik had in de eerste week van januari tijd ingeruimd om het rapport van het PBC met mijn cliënt door te nemen. Maar dan moet het er natuurlijk wel zijn’’, waarschuwde Langereis.

Officier van justitie Aiden van Veen begreep de houding van de raadsvrouw. Hij stoorde zich ook aan de traagheid van het PBC. ,,Ik heb regelmatig contact met het PBC en geloof me, ik ben daarin niet altijd even vriendelijk geweest’’ zei Van Veen. Volgens het laatste bericht zou de rapportage begin 2018 klaar zijn. 

Of er dan voldoende voorbereidingstijd over is voor de geruchtmakende zaak eind januari moet dan worden bezien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.