Volledig scherm
Woonwagenkampje De Pas in de Zuid-Arnhemse wijk Rijkerswoerd. © Google Maps

'Verdubbeling nodig van aantal woonwagenplaatsen in Arnhem'

ARNHEM - Er is in Arnhem een verdubbeling nodig van het aantal standplaatsen voor woonwagens om aan de woonbehoefte te voldoen. Dat is de inschatting van voorzitter Sabine Achterbergh van de Vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland (VSRWN).

De Gelderse hoofdstad telt nu 128 standplaatsen, verdeeld over veertien kampjes. Daar wonen zo'n 400 mensen. Achterbergh, die hert Arnhemse beleid een voorbeeld noemt voor de rest van Nederland, komt tot haar inschatting op basis van een onderzoek dat ze zelf deed naar de situatie in de gemeente Haarlemmermeer. ,,Die is vergelijkbaar met die in Arnhem’’, stelt ze.

Kansen

Woonwagenbewoners zelf zien ruimte voor uitbreiding zien bij negen van de veertien kampjes in Arnhem, blijkt uit onderzoek. Die zijn van de drie grote corporaties Volkshuisvesting, Portaal en Vivare. Zij willen samen met de gemeente kijken waar en hoe er uitgebreid kan worden, aldus directeur Gerrit Breeman van Volkshuisvesting.

Lammert Brink, bewoner van het kampje aan de Dordrechtweg in Elderveld, ziet met de belofte van Ritsema kansen voor zijn dochter: ,,Dit is goed nieuws. Zij woont nu noodgedwongen in Doetinchem, maar ze kan de woonwagen niet missen.’’ Brink schat zelf dat er in Arnhem zeker 50 tot 100 extra standplaatsen nodig zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.