Volledig scherm
© Coop

'Verhuis Coop naar Raadhuisplein in Oosterbeek'

OOSTERBEEK - Verhuis óf supermarkt Coop óf de Aldi naar het Raadhuisplein in Oosterbeek. Met dat advies komt bureau BRO. Dat heeft in opdracht van de gemeente Renkum een toekomstvisie voor het centrum van Oosterbeek geschreven.

Supermarkten zijn belangrijke trekkers in een winkelcentrum. Ze zorgen voor dynamiek. Daarvan profiteren andere winkels. Omdat de Coop en Aldi te ver liggen van het winkelgebied - ruwweg tussen de Annastraat en Prins Hendrikstraat  - hebben ze weinig meerwaarde voor het Oosterbeekse centrum. Bovendien voldoen de twee supermarkten volgens BDO niet meer aan de huidige eisen wat betreft omvang, bereikbaarheid en parkeren. 

Parkeerkelder

Wil Oosterbeek voorkomen dat haar inwoners elders hun inkopen gaan doen, dan moet tenminste een van de twee supermarkten in westelijke richting verhuizen. De meest ideale plek voor een nieuwe supermarkt is het Raadhuisplein, omdat deze locatie centraal in het centrum ligt. Nadeel daarvan is dat het ten koste van parkeren gaat. Omdat er nu al vaak een tekort is aan parkeerplaatsen in Oosterbeek, is een parkeerkelder dan noodzakelijk. Tenzij er op de plek van woonzorgcentrum Overdal een nieuwe supermarkt gebouwd kan worden.

Te ver

Het langgerekte winkellint is het grootste probleem in het centrum van Oosterbeek. Wie over de Utrechtseweg van de ene naar de andere kant van het centrum loopt, legt 800 meter af. Je kunt dan ook nog 400 meter de Weverstraat naar beneden. Dat is te ver, vinden deskundigen. Die gaan er vanuit dat mensen efficiënt boodschappen willen  doen. Ze willen makkelijk kunnen parkeren en alles onder handbereik hebben. Twee supermarkten in het hart van Oosterbeek kunnen daarbij helpen.

Coop Codis was niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Het Raadhuisplein in Oosterbeek. © Screenshot Googlemaps
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.