Volledig scherm
Het vele vuurwerk werd opgeruimd door specialisten. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Verhuurder: '100 kilo vuurwerk in huis Arnhem onacceptabel'

ARNHEM - Of de 26-jarige verdachte die de politie gisteren heeft gearresteerd mag terugkeren in de woning boven restaurant Sugar Hill in Arnhem, laat Volkshuisvesting nog even in het midden. De verhuurder neemt de illegale opslag van vuurwerk in hun appartement aan de Klarendalseweg hoog op. 

De Arnhemmer had in zijn bovenwoning in de wijk Klarendal een partij illegaal vuurwerk en een vuurwerkbom opgeslagen

De politie heeft gisteravond de buurt afgezet en de bewoners en gasten van Sugar Hill geëvacueerd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de vuurwerkbom meegenomen en tot ontploffing gebracht.

Gevaar

In zijn algemeenheid kan woordvoerder Berry Kessels zeggen dat Volkshuisvesting dit soort situaties heel serieus neemt. Zo kunnen huurders met een hennepplantage in hun huis meteen hun biezen pakken. ,,Of we deze huurder uit zijn woning zetten kwam ik nu nog niet zeggen. We onderzoeken de omstandigheden nog. Ik heb nog niet eerder meegemaakt in de tien jaar dat ik bij Volkshuisvesting werk, dat een huurder een grote partij vuurwerk heeft opgeslagen in woning’’, vertelt Kessels. ,,De huurder heeft willens en wetens zijn omgeving met buren, horeca, winkels en zichzelf in gevaar gebracht. Nogmaals, dat is niet acceptabel.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.