Verkeersbord nodig? Provincie Gelderland houdt uitverkoop

Opruiming bij de provincie Gelderland. Via een online veiling doet de provincie tractoren, aanhangwagens, groot en klein gereedschap en zelfs verkeersborden van de hand. De reden? De spullen zijn overbodig.

Zo'n 140 kavels veilt Gelderland via Onlineveilingmeester.nl. De items mogen weg vanwege een verandering in werkwijze bij de provincie. De afgelopen jaren worden meer taken uitbesteed, waardoor de eigen werktuigen overbodig zijn geworden.

Onder de veilingitems zit een aantal bijzondere exemplaren. Zo kun je de nieuwe eigenaar worden van een rijdende afzetting, vijftien verkeersborden mét voetplaat of een sneeuwschuiver die voorop een tractor gemonteerd kan worden.

Bord in je tuin?

Volgens een woordvoerder van de provincie bieden zowel bedrijven als particulieren op de items. ,,Iedereen mag ook meedoen. Maar vaak zijn het bedrijven die geïnteresseerd zijn. Aannemers die wegafzettingen verzorgen bijvoorbeeld. Dat zijn partijen die ook door ons worden ingeschakeld.''

En mag je dan ook een verkeersbord zomaar in je tuin zetten? ,,Op eigen terrein mag je ze plaatsen, mits het niet conflicterend is met de situatie op de openbare weg. Het mag geen verwarring veroorzaken.''

Kijkdag

De te veilen goederen staan uitgestald over twee van de steunpunten binnen de provincie: Leur en Warnsveld. Voor geïnteresseerden vindt er vrijdag 9 maart een kijkdag plaats van 13.00 tot 16.00 uur. De veilingen sluiten online op dinsdag 13 maart vanaf 19.00 uur.

Volledig scherm
De provincie Gelderland verkoopt tractoren, verkeersborden en groot en klein gereedschap. © Onlineveilingmeester.nl
Volledig scherm
Ook rijdende afzettingen worden geveild. © Onlineveilingmeester.nl
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.