Vermiste Daniëlle (16) ontvluchtte begeleider in winkelcentrum Kronenburg

UPDATEARNHEM - De politie roept mensen op om uit te kijken naar de sinds vrijdag 26 oktober vermiste Daniëlle Neuféglise uit Vriescheloo. Ze is op die bewuste vrijdagavond tussen kwart voor acht en kwart over acht voor het laatst gezien in winkelcentrum Kronenburg in Arnhem.

De familie van het 16-jarige meisje maakt zich grote zorgen, omdat ze mogelijk met mensen omgaat die niet het beste met haar voor hebben, aldus de politie. Volgens het Dagblad van het Noorden zat ze in de regio Arnhem in een gesloten instelling, en mocht ze op de dag van haar vermissing voor het eerst sinds weken weer even naar buiten.

Ze liep met een begeleider en een ander meisje uit de instelling door winkelcentrum Kronenburg, zegt haar vader, Alex Neuféglise. Ze kon ontkomen toen de begeleider stond te af te rekenen in een winkel. Het andere meisje was vrij snel gevonden.  ,,Die was erg overstuur, maar had helaas verder niets te melden.’’

Een woordvoerster van de politie laat weten zich grote zorgen te maken om Daniëlle. ‘Verder kunnen we mede in verband met de privacy geen andere details geven over de vermissing.’ 

Haarkleur

Ook in september verdween Daniëlle. Omdat er toen aanwijzingen waren over haar verblijfplaats, werd ze vrij snel teruggevonden, in Stadskanaal. ,,Deze keer hebben we geen bruikbare tips’’, zegt Alex Neuféglise. ,,In de instelling waar ze verbleef zitten jongeren uit het hele land. Ze kan naar Groningen gegaan zijn, of naar Limburg of Brabant of Amsterdam. We weten het niet.’’

Op het moment van haar verdwijning droeg de tiener zwarte sneakers, zwarte skinny jeans en een zwarte winterjas met capuchon. Ze is 1 meter 80 groot, heeft kastanjebruin haar en groen-bruine ogen. ,,Maar de kleur van haar haar wisselt vrij vaak. Soms is het kastanjebruin, dan weer blond of met highlights.’’ De foto die de politie verspreidt is bij een eerdere gelegenheid gemaakt in bijzijn van haar ouders, bij een lunchroom op de Jansplaats.

De politie heeft op politie.nl een tipformulier geplaatst. Daar kunnen mensen die Daniëlle hebben gezien of wellicht weten waar ze zich bevindt gebruik van maken. Ook kunnen getuigen contact opnemen met de politie via het nummer: 0800-6070.

Volledig scherm
De vermiste Daniëlle. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.