Volledig scherm
Advocaat Paul Acda (links). © Gérard Damoiseaux

Veroordeelden villamoord blij met rapport: eerste stap naar herziening

ARNHEM - De mannen die tot jarenlange celstraffen werden veroordeeld voor betrokkenheid bij de Arnhemse villamoord, reageren blij op het kritische rapport dat dinsdag over de mogelijke gerechtelijke dwalingen in die zaak is verschenen. 

Dat laten hun advocaten weten.

,,Mijn cliënt heeft altijd al gezegd dat hij door de politie misleid is en tot ziekmakend toe werd verhoord. Er werd niets mee gedaan. Hij is erg blij dat er nu toch nieuw onderzoek komt. Dit is een eerste stap naar een echte herziening’’, zegt Advocaat Arthur van der Biezen, de raadsman van Sefket P.  

Die Arnhemmer kreeg vijf jaar cel voor de rol die hij volgens de rechter heeft gespeeld in de Arnhemse villamoord. 

Fouten politie

Volledig scherm
Advocaat Arthur van der Biezen © Evert Elzinga

Ook de Roermondse advocaat Paul Acda, die de tot twaalf jaar cel veroordeelde Nevzat A. bijstaat,  is verheugd met de duidelijke conclusies over de fouten en tekortkomingen die in deze zaak door met name door de politie zijn gemaakt. ,,Ik zal het advies gebruiken voor een verzoek tot herziening van deze strafzaak bij de Hoge Raad, zodat de zaak terugverwezen kan worden naar een gerechtshof om deze zaak in zijn geheel opnieuw te bekijken.’’ 

Ook Nevzat A. zelf is volgens de advocaat blij dat na ruim vijftien jaar er eindelijk een positieve wending komt in zijn dossier. ,,Aan de andere kant heb ik mijn cliënt ook gewaarschuwd dat we er nog niet zijn: de Hoge Raad moet nog inhoudelijk oordelen over deze zaak en ook een Gerechtshof moet opnieuw naar deze strafzaak kijken. De strijd is dus zeker nog niet gestreden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.