Vitens' drinkwaterpompstation Fikkersdries nabij Driel. Hier wordt van tientallen meters diepte water uit de omgeving van Driel en Zetten omhoog gehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Vitens' drinkwaterpompstation Fikkersdries nabij Driel. Hier wordt van tientallen meters diepte water uit de omgeving van Driel en Zetten omhoog gehaald. © Erik van 't Hullenaar

Versoepeling regels bij waterwinning: sneller duidelijkheid voor agrariërs, minder beperkingen

Gelderland versoepelt de regels in toekomstige waterwingebieden waar dat kan. Dat is een gevolg van het verzet van laanboomkwekers en fruittelers in de Betuwe. 

4 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @Fred Miekes,dan moeten mensen veel meer gaan reizen voor hun werk. Willen mensen verhuizen naar de hogere zandgronden? Ik zou niet willen verhuizen naar de Veluwe of de Achterhoek. In het Westen veel meer watersport mogelijkheden.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Er is voldoende zoet water in de rivieren en het IJsselmeer. Met transportleidingen naar de droge plekken brengen.
 • Fred Meekes

  1 maand geleden
  Het waterprobleem voor de landbouw is makkelijk op te lossen: in de lager gelegen gebieden in ons land is grondwater geen probleem. Behalve dat daar (in het westen van ons land) woningen worden gebouwd. Zonde van die goede grond. Verplaats de woningbouw naar de hogere zandgronden. Hoeven we ook niet duur te heien. Minder optrekkend vocht, etc. En dan de landbouw op de vrijgekomen grond. Net als vroeger op de terpen staan de woningen hoog en droog.
 • Robert De Jong

  1 maand geleden
  Wordt tijd om een ingineus systeem te bedenken om zeewater te ontzilten. Gaat gelijk stijging zeespiegel tegen. Grote watertransport leiding naar de Betuwe vanaf zee. Russen konden gastransportleiding Nordstream twee aanleggen vanuit Rusland naar Europa. Voor Nederland met veel waterbouwkundige kennis dient dit geen probleem te zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.