Volledig scherm
Dit keer is de politie wel ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de gedumpte vaten. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Verwijderen gedumpt drugsafval kostte Landgoed Mariëndaal al duizenden euro's

OOSTERBEEK/ARNHEM - Voor de tweede maal in korte tijd zijn zaterdagochtend op het terrein van Landgoed Mariëndaal in Oosterbeek zo'n 20 vaten gevonden die vermoedelijk gevuld zijn met drugsafval. De kosten lopen in de duizenden euro's.

De brandweer werd rond 08.15 uur ingelicht over de dumping van 20 vaten en heeft ter plekke metingen verricht. Ook de politie en de omgevingsdienst van de gemeente waren ter plaatse.

Tweede keer

Half september is ook al een vondst van dergelijke vaten op Landgoed Mariëndaal gedaan. Toen ging het om zo'n 30 stuks en kreeg het landgoed een rekening van 7.200 euro. „Een dure grap, je krijgt het zo cadeau op je terrein. En ook toen gebeurde het in het weekend. Daarom verwacht ik dat het nu weer zoiets kost”, zegt boswachter Ben Oosting.

Landgoed Mariëndaal beschikt over zo'n honderd hectare grond. Oosting: „Maar stel je eens voor dat dit afval gedumpt wordt op een stuk grond van 2 hectare. Dan ben je flink de klos. En ook bij ons moet het niet iedere week gebeuren.”

Donderdag werden er ook al vaten met drugsafval gevonden. Toen in het buitengebied van Arnhem. Door een fout bij de politie zijn deze vaten echter niet onderzocht op sporen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.