Vijf jaar de cel in voor pakje sigaretten en een paar tientjes

ARNHEM/ NIJMEGEN - Een 21-jarige man uit Nijmegen moet vijf jaar de cel in wegens het plegen van twee gewapende winkel overvallen binnen een tijdsbestek van twee weken. Dat oordeelde de rechtbank in Arnhem dinsdag.

Op 2 augustus van dit jaar trachtte de man een cafetaria in de Nijmeegse wijk Hatert te beroven. Anderhalve week later sloeg hij toe bij de stationswinkel van Dukenburg. 

De buit

In beide gevallen dreigde hij met een vuurwapen. De buit was telkens summier: in Hatert vertrok hij met enkele tientjes uit de kassa en in Dukenburg bleef het bij een pakje sigaretten.

Quote

Ik had geld voor mijn kind nodig

21-jarige Nijmegenaar

,,Ik had geld voor mijn kind nodig’’, verklaarde de Nijmegenaar twee weken geleden ter zitting. ,,Het was op dat moment duister in mijn hoofd, ik gebruikte veel drugs. Ik pleegde de overvallen uit pure wanhoop. Achteraf dacht ik vaak, waar ben ik in godsnaam mee bezig.’’ 

Impact

Hoewel niemand gewond raakte, maakten de twee overvallen een behoorlijke impact op het winkelpersoneel. Dat de man een vuurwapen bij zich had en dat richtte op het personeel, neemt de rechtbank hem extra kwalijk: 'Het hele gebeuren zal nog lange tijd van invloed zijn op het leven van de slachtoffers en hun functioneren.'

De uiteindelijke straf valt één jaar lager uit dan de eis van de officier van justitie. De aanklager wilde dat de man zes jaar achter de tralies zou verdwijnen.

Volledig scherm
De rechtbank in Arnhem. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.