Aan de Zutphensestraatweg in Spankeren hangen vlaggen op z’n kop aan lantaarnpalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Zutphensestraatweg in Spankeren hangen vlaggen op z’n kop aan lantaarnpalen. © Gerard Burgers

Vijftig omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen, autoriteiten grijpen niet in: ‘Demonstratieve uiting’

SPANKEREN - Maar liefst vijftig omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen al enige tijd aan lantaarnpalen langs de Zutphensestraatweg in Dieren en Spankeren. Waar ze bij andere wegen worden weggehaald, grijpen de autoriteiten in dit geval vooralsnog niet in. ,,We gaan er met enige coulance mee om”, zegt de provincie Gelderland.

11 reacties

 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Nee klopt joop. Als je nooit risico neemt en altijd veilig als werknemer onder contract staat bij iemand die wél dat risico durft te nemen, dan zul je dat inderdaad nooit bij elkaar krijgen. Jammer die afgunst.
 • Joop v d Toolen

  2 maanden geleden
  Zo zielig zijn die boeren niet zag gisteren een artikel over een boer die uitgekocht was die kreeg wel 2'5 miljoen op zijn rekening gestort dat is veel geld genoeg om iets anders mee optezetten ,ik krijg het in ieder geval nooit bij elkaar.
 • Fred Schuit

  2 maanden geleden
  Sinds jaar en dag hang ik de vlag andersom als die zogenaamde koning van ons jarig is. 4 & 5 mei vlag ik strikt, nauwkeurig en met alle eer. Verder neem ik de boeren niets kwalijk: je bedrijfstak zal maar opgedoekt worden vanwege decennia slecht politiek beleid. Dat er een levensgroot milieuprobleem is kan je niet om heen.
 • Maikel Kooistra

  2 maanden geleden
  Mijn vlag heb ik helaas ook omgedraaid. Niet alleen om de boeren ivm stikstof crisis, maar ook de energie-, bouw-, zorg- economische-, energie- en asielcrisis. Ben ik er nog een paar vergeten? Nederland is echt in nood!
 • M. Wesselink

  2 maanden geleden
  Precies, de boeren hangen deze vlaggen op. Het is geen steunbetuiging van burgers voor boeren. Zoals vaak wordt gesuggereerd. Door boeren én de media.

In samenwerking met indebuurt Arnhem