1989. Trainer Bert Jacobs viert samen met de supporters van Vitesse bij het Arnhemse stadhuis de promotie naar de eredivisie. ,,Bij Vitesse beleefde Bert, met promotie, Europees voetbal en een bekerfinale, zijn beste periode.”
Volledig scherm
PREMIUM
1989. Trainer Bert Jacobs viert samen met de supporters van Vitesse bij het Arnhemse stadhuis de promotie naar de eredivisie. ,,Bij Vitesse beleefde Bert, met promotie, Europees voetbal en een bekerfinale, zijn beste periode.” © Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Vitesse-legende Bert ‘Hotseknotsbegonia’ Jacobs heeft zijn biografie: ‘Hij was meer dan een clown’

VideoARNHEM - Vier jaar werkten Michiel Kraijkamp (39) en Ferry Reurink (48) aan hun biografie over de spraakmakendste trainer in de geschiedenis van Vitesse: Bert Jacobs (1941-1999). Nu is Hotseknotsbegoniavoetbal. Voetbalhumor van Zandvoort tot Hongkong af.

2 reacties

 • Hans de Graaf

  1 jaar geleden
  Mooie tijd, leuk en legendarisch elftal. Helaas in de Gelredome (te) snel op de achtergrond geraakt.
 • Jacques De Graaf

  1 jaar geleden
  Was een mooie man ,een echte trainer !
 1. De jaren van ‘Bertus’ galmen nog na bij Vitesse
  PREMIUM
  30 jaar na kampioenschap

  De jaren van ‘Bertus’ galmen nog na bij Vitesse

  ARNHEM - Precies dertig jaar geleden keerde Vitesse na jaren van misère terug in de eredivisie. De ploeg eindigde direct als vierde en haalde voor het eerst Europees voetbal. Het historische kampioenschap van 1989 geldt nog altijd als het fundament van de Arnhemse voetbalclub. Edward Sturing, Roberto Straal en Frans Thijssen gaan terug in de tijd. ,,Later kwam ik er pas achter hoe bijzonder die jaren bij Vitesse waren.”