Volledig scherm
© Dreamstime

Vitesse let strenger op overtreding rookverbod in GelreDome

ARNHEM - Supporters van Vitesse krijgen vrijdagavond rond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen voor het eerst te maken met strengere handhaving van het rookverbod in GelreDome in Arnhem. 

Aanleiding is een waarschuwing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bij een steekproefsgewijze controle is recent geconstateerd dat er op diverse plekken in GelreDome wordt gerookt, ondanks het verbod dat daar geldt omdat het stadion een openbaar gebouw is. 

Waarschuwing

De stadionleiding heeft een waarschuwing gekregen van de NVWA, bevestigt GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt. GelreDome heeft vorig weekend bij het dancefeest Hard Bass al speciale rookteams ingezet om roken tegen te gaan. Bij nieuwe overtredingen kunnen boetes worden opgelegd variërend van 450 tot 450.000 euro.

Vitesse waarschuwt supporters in een mail dat rond het duel tegen FC Groningen (aanvang: 20.00 uur) strenger de hand zal worden gehouden aan het rookverbod: 'Er mag niet gerookt worden op de tribune, promenade en in de trapopgang. Roken is wel toegestaan beneden bij de tourniquets', aldus de club. Die is tijdens wedstrijden als huurder verantwoordelijk voor het naleven van de regels. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.