Gea Dunnik (rechts) met collega Wendy Weijts op Lesbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Gea Dunnik (rechts) met collega Wendy Weijts op Lesbos. © Eigen foto

Vluchtelingen leiden uitzichtloos bestaan op Lesbos, ziet Arnhemse psychotherapeute Gea Dunnik

Psychotherapeute Gea Dunnik (Arnhem, 56) keerde zaterdag terug van een tiendaags werkbezoek aan het Griekse eiland Lesbos. Daar blijkt nog weinig ten goede te zijn veranderd.

13 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Het zou verstandig zijn als Nederland komende jaren eerst eens de eigen structurele problemen grondig aanpakt. Daarna is het buitenland weer aan de beurt. Je kunt geen mensen fatsoenlijk opvangen als het eigen huis in de fik staat.
 • Ceciel Buijser

  2 weken geleden
  Ps. @Bennie: je verwacht toch niet serieus dat vrouwen in Afghanistan het op kunnen nemen tegen de taliban met hun zwepen, stenen en kalasjnikovs? Ze zijn al in opstand gekomen maar worden daar zeer, zeer zwaar voor gestraft. Net als iedereen daar die gewerkt heeft voor de westerse mogendheden. En als ze jou niet pakken, dan pakken ze je moeder, je broer of je kinderen. Maar ach, wat weet jij daarvan, je hebt wellicht niks ergers meegemaakt dan een discussie over een lege parkeerplaats.
 • Ceciel Buijser

  2 weken geleden
  Hooo, er is wel een groot verschil tussen mensen die vluchten voor vervolging of mensen die op zoek zijn naar een beter bestaan. Emigreren is niet illegaal. Sterker, dat doet de mensheid al sinds zijn ontstaan: op zoek naar plekken waar het leven beter is. En ja, het leven in Nederland is vergeleken bij deze landen best goed. Maar de capaciteit en draagvlak om deze mensen allemaal een goed bestaan te bieden is beperkt. Deze kansloze mensen worden gek gemaakt door praatjes van mensensmokkelaars.
 • tgm beuningen

  2 weken geleden
  Solidair zijn met mensen in Nederland mag wmb ook, er schijnt hier o.a. een groot tekort te zijn aan zorg voor jongeren met problemen.
 • Bennie Kok

  2 weken geleden
  Vluchtelingen weten precies via welke route in een ander land zijn gekomen dus kunnen via diezelfde route terug keren naar hun vaderland en daar vechten voor hun vrijheid. De meeste vluchtelingen in Nederland zijn economische vluchtelingen en dienen dan ook binnen 3 maande te worden uitgezet. In Nederland zijn er al geen huizen voor de eigen bevolking; ze zijn veel te duur in de huur en voor starters onbetaalbaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.