Volledig scherm
In de rij voor een stukje chocolade.

Voor de 25ste keer in de rij voor chocolade brokken van Mousset

ARNHEM - Vier uur voordat chocolaterie Mousset in Arnhem op woensdagochtend de deuren opende, stond Arthur Brinkhoff al paraat om brokken van chocoladeletters te kopen. ,,Ik heb uitgerekend dat ik hier voor de 25ste keer sta. Daarom wilde ik vandaag per se vooraan staan. Ik had de wekker op kwart over vijf gezet. En ik was hier als eerste."

De dag na 5 december is het brokkendag bij de chocoladespecialist aan de Koningstraat in Arnhem. Alle chocoladeletters worden in brokken tegen lage prijzen verkocht. Vele tientallen mensen staan elk jaar opnieuw in de rij om het lekkers te kunnen kopen. 

Werkgever

Brinkhoff was van plan voor 20 kilo aan brokken in te slaan. ,,Vijf kilo voor mijn werkgever. Ik mocht vandaag later beginnen, maar dan moest ik wel chocolade meenemen. Dat gaat lukken."

Elk jaar opnieuw staan volgens Brinkhoff dezelfde mensen in de rij. ,,Wij komen hier ook voor de gezelligheid en de service van de zaak. We krijgen koffie, warme chocolademelk en voordat de winkel opengaat, komen ze langs met brokken. Dan kunnen we alvast voorproeven."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.