Volledig scherm
pistool stock geweer schieten © Thinkstock

Voorzitter Arnhemse voetbalclub MASV zit vast voor schietpartij

ARNHEM -  Volkszanger en voetbalvoorzitter Eef K. uit Arnhem zit sinds zondag vast voor betrokkenheid bij een schietpartij. De 40-jarige K. geniet in Arnhem bekendheid als de flamboyante voorzitter van volksclub MASV. 

K. kreeg zondagavond ruzie met een jonge Arnhemmer in een kroeg op de Korenmarkt. De man zou hem achterna zijn gekomen.

Bij de woning van K. aan de Brunelsingel in de wijk Malburgen-West kwam het opnieuw tot een botsing. K. zou zich daarbij zo belaagd hebben gevoeld dat hij vervolgens zou hebben geschoten. De twee zouden al langer met elkaar in onmin leven.

De 40-jarige Arnhemmer werd direct aangehouden. De politie deed in en rond de woning tot diep in de nacht sporenonderzoek. De advocaat van K. wil niets over het schietincident kwijt. Zijn cliënt zit in verzekering en wordt deze week voorgeleid. 

Bom

Quote

Eef heeft keihard voor club gewerkt. Of hij voorzitter kan blijven? Geen idee.

Woordvoerder voetbalclub MASV

Bij voetbalclub MASV is het nieuws dat de preses in voorarrest zit ingeslagen als een bom. Vanwege de vakantie en het carnaval heeft het bestuur nog niet bijeen kunnen komen, zegt een woordvoerder. ,,Dat moet nog gebeuren. Eef heeft keihard voor club gewerkt. Of hij voorzitter kan blijven? Geen idee. Dat zal het bestuur moeten uitmaken.”

K. gold als het boegbeeld van de kleine volksclub onder de rook van GelreDome. Hij haalde goede sponsoren binnen en betrok oud-Vitessespelers Nicky Hofs, Tim Cornelisse en Jhon van Beukering bij de club. Van Beukering stopte als trainer. Voor volgend seizoen is Roberto Straal vastgelegd.

K. wilde MASV omhoog stuwen. De volkszanger wilde af van het imago van MASV als feestclub. De club boekte sportieve successen, promoveerde twee keer, was finalist in de districtsbeker en maakt kans op het kampioenschap in de derde klasse van het zondagvoetbal. 

Geen beste reputatie

MASV heeft geen beste reputatie. Buurtbewoners klagen vanwege de feesten in de kantine geregeld over geluidsoverlast. Ook op het veld gaat het weleens mis. K. deed wat hij kon om juist het clubblazoen op te poetsen. ,,We willen af van het negatieve stempeltje. Daarom blijf ik benadrukken: maak geen trammelant. Ongeacht de beslissing, accepteer het fluitje van de scheidsrechter”, zei K. in een interview eerder in de Gelderlander.

De woordvoerder van MASV kijkt hoe de penningmeester de kantine schoon dweilt na het carnavalsfeest van afgelopen weekend. Hij beseft dat de arrestatie van de voorzitter negatieve publiciteit voor de club met zich mee kan brengen. ,,Dit incident staat natuurlijk los van de club. Maar het is allemaal heel vervelend. We wilden graag de burgemeester bij onze club uitnodigen. Dit kunnen we niet gebruiken. We liggen al onder een vergrootglas.”

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.