Volledig scherm
Insula Dei in Arnhem. © Hans Broekhuizen

Voorzitter raad van toezicht Insula Dei treedt af na 'onrechtvaardig' vonnis

ARNHEM - Monique Peels, voorzitter van de raad van toezicht (rvt) van zorgaanbieder Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem, is met onmiddellijke ingang afgetreden.

De rvt wil in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de verloren rechtszaak tegen de voormalige bestuurder Barbara Versteegen. Menzis Zorgkantoor, de belangrijkste financierder van het zorgcentrum, is het daarmee oneens.

Onrechtvaardig

In een mail aan de zorgaanbieder kondigt Menzis maatregelen aan die een hoger beroep volgens Insula Dei onmogelijk maken. Voor Peels is dat aanleiding om per direct af te treden. ,,Ik ben van mening dat Insula Dei Huize Kohlmann wel degelijk beroep moet aantekenen tegen een vonnis. Het vonnis is naar mijn mening onterecht en onrechtvaardig. De voormalige bestuurder heeft de organisatie op ernstige wijze beschadigd’’, aldus Peels in een verklaring.

Menzis Zorgkantoor wil niet reageren. ,,Wij zijn hierover niet geïnformeerd. Het staat de raad van toezicht vrij zelfstandig te handelen’’, aldus een woordvoerder. 

Geen bewijzen

De rvt had een rechtszaak aangespannen omdat het de vorige bestuurder betichtte van belangenverstrengeling. Versteegen zou het interieurbedrijf van haar man hebben ingeschakeld bij de inrichting van Insula Dei. De rechter kon daar geen bewijzen voor vinden. Ook zouden maatregelen die zij had getroffen na een ondertoezichtstelling door de inspectie onvoldoende effect resulteren. De rechter maakte gehakt van deze aantijging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.