Vrachtwagen schiet door middenberm A12 en botst op twee andere trucks

videoARNHEM - Bij knooppunt Waterberg op de A12 bij Arnhem is maandagochtend een groot verkeersongeluk gebeurd tussen drie vrachtwagens. Een van de chauffeurs raakte zwaargewond, de andere twee raakten lichtgewond.  

Het ongeluk begon met een vrachtwagen die richting Utrecht reed. Om vooralsnog onduidelijke redenen schoot het voertuig van de weg af, reed dwars door de middenberm en belandde op de andere weghelft. Daar botste de combinatie op twee andere vrachtwagens die richting Duitsland reden.

Een van de chauffeurs raakte door het ongeluk bekneld in zijn truck en is door de brandweer bevrijd. Hij raakte zwaargewond, maar is volgens een politiewoordvoerder wel aanspreekbaar. 

Tot 20.00 uur dicht

De weg raakte door de chaos compleet geblokkeerd, waardoor het verkeer in de omgeving maandag volledig vastloopt. Het getroffen deel van de A12 is vermoedelijk tot 20.00 uur dicht, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

In en om Arnhem staat het door het ongeluk overal vast. Behalve de A12 stroopt het op de A50 in beide richtingen op. Ook de Utrechtseweg, de Pleijweg en de A325 van Nijmegen naar Arnhem kampen met grote drukte.

De wegbeheerder adviseert om te rijden via de A50, A15 en A325. In de richting van Utrecht wordt verkeer over de vluchtstrook geleid. Om het ingesloten verkeer erlangs te laten, haalt Rijkswaterstaat de vangrail eruit.

Volledig scherm
Flinke schade aan betrokken vrachtwagens op de A12 bij Arnhem. © Gerard Burgers
Volledig scherm
Zwaar ongeluk met vrachtwagen op A12 bij Arnhem. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
Ongeluk A12. © Rijkswaterstaat
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.