Volledig scherm
De Paasbergflat in Arnhem. © DG

Vragen PvdA bij komst ‘moeilijke doelgroep’ in Paasbergflat

ARNHEM - Ria de Vries van de PvdA zet grote vraagtekens bij de communicatie over de huisvesting van veertig cliënten van de stichting Onderdak richting de bewoners van de wijk Paasberg. 

,,Weer is er onrust omdat de informatieverstrekking onvoldoende was. Is dat nu zo moeilijk?”

Het PvdA-raadslid heeft vragen aan het college gesteld. ,,Juist met een moeilijke doelgroep als die van de stichting Onderdak is communicatie van groot belang. Je moet laten zien waar je mee bezig bent. Het voormalige verzorgingshuis De Paasberg kan best een geschikte locatie zijn, maar wees daar open in.”

huis aan huis

Afgelopen weekend kregen bewoners van de wijk De Paasberg een brief van de stichting Onderdak over de opvang van maximaal veertig cliënten. Het gaat onder meer om mensen die nu een zwervend bestaan leiden of ex-gedetineerden.

Directeur Jacco Postma van de stichting Onderdak vindt dat er juist wel heel goed gecommuniceerd is met de buurt.

,,We hebben de afgelopen tijd huis aan huis mensen in de wijk geïnformeerd. Omdat niet iedereen thuis was hebben we er een brief achteraan gestuurd. Ook de school tegenover De Paasberg hebben we geïnformeerd”, aldus Postma.

Brief, ja of nee?

Quote

Het klopt dus niet dat we niemand hebben geïnformeerd. Bovendien hebben we ook positieve geluiden uit de buurt gehoord.

Jacco Postma, Directeur stichtign Onderdak

Daar blijft het wat hem betreft niet bij. Er ligt een heel communicatieplan waarin de bewoners volledige geïnformeerd zullen worden, aldus de directeur.

,,Het klopt dus niet dat we niemand hebben geïnformeerd. Bovendien hebben we ook positieve geluiden uit de buurt hebben gehoord”, zegt Postma.

Ria de Vries is verbaasd over het antwoord van Postma. ,,Als de stichting Onderdak huis aan huis mensen heeft geïnformeerd, dan hadden we toch al veel eerder gehoord dat er onrust in de wijk zou zijn.’’

Ook vindt ze het vreemd dat de mensen die niet thuis waren pas afgelopen weekend een brief in de bus hebben gehad. ,,Waarom doe je die brief niet in de bus als je mensen niet thuis aantreft? Allemaal vragen waar ik graag een antwoord op heb.”

Onder1Dak

Sommige bewoners vragen zich af of de stichting Onderdak de juiste papieren heeft om in De Paasberg mensen op te vangen.

Postma: ,,Dat moet je de huurder vragen en dat is het bedrijf Onder1Dak Beheer. Nee, dat is niet hetzelfde als de stichting Onderdak. Ooit waren we één, maar de twee stichtingen werken onafhankelijk van elkaar. Als De Paasberg niet zou voldoen als huisvesting voor onze cliënten dan heeft Onder1Dak wat aan ons uit te leggen en zijn zij aansprakelijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.