De Leeuwinnen tijdens de WK-finale tegen het team van de VS.
Volledig scherm
PREMIUM
De Leeuwinnen tijdens de WK-finale tegen het team van de VS. © BSR Agency

Vrouwenvoetbal zit in de lift, met of zonder WK

ARNHEM/BOXMEER - Het succes van de Leeuwinnen op het WK leidt er vooralsnog niet toe dat meer meisjes zich inschrijven bij voetbalclubs. Het damesvoetbal neemt in populariteit toe, maar dat staat los van de toegenomen aandacht voor damesvoetbal op televisie, denken clubs in  onze regio. 

Bij de Boxmeerse voetbalvereniging Olympia ‘18 zien ze al sinds veel langere tijd dat meer meisjes willen gaan voetballen. Dat was al zo voor het EK van twee jaar geleden. Volgend seizoen zal de voetbalclub naar alle waarschijnlijkheid evenveel damesteams hebben als afgelopen seizoen.

,,De meisjes zien de Oranje Dames vooral als voorbeeld”, vertelt Sander Tax van Olympia ‘18, ,,terwijl ze eerst nog een shirtje van Ronaldo droegen, is dat nu van Martens.” De KNVB lijkt ook actiever op zoek te gaan naar jong vrouwelijk talent. ,,Er wordt meer rondgekeken door de KNVB en de meisjes worden al op jongere leeftijd gescout”, zegt Tax.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.