Een Apache van de Koninklijke Luchtmacht vliegt laag boven de bloeiende heide in Nationaal Park Veluwezoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Apache van de Koninklijke Luchtmacht vliegt laag boven de bloeiende heide in Nationaal Park Veluwezoom. © Rolf Hensel

Wandelaars Posbank opgeschrikt door laagvliegende Apaches; ‘We mogen tot grasspriethoogte’

Met VideoRHEDEN - Bezoekers van Nationaal Park Veluwezoom in Rheden zijn afgelopen week herhaaldelijk opgeschrikt door laagvliegende helikopters van de Koninklijke Luchtmacht. Donderdagmiddag raasden bijvoorbeeld twee Apache-gevechtshelikopters zeer laag over de bloeiende heide van de Posbank.

18 reacties

 • Joop hoeyen

  2 maanden geleden
  Schrikken? Prachtig !!! Wij zagen ze ook op de Ginkese Hei en hoorde ze aankomen en even landen …. Je hoort ze van verre aankomen…Toppie
 • wouter smit

  2 maanden geleden
  Beter onze Apaches, dan hun Hinds
 • Kevin de Bie

  2 maanden geleden
  Posbank mag je niet vliegen met je bestuurbare onbemande voertuigje, want natura 2000. Heb ik verder volste begrip voor als natuurliefhebber. Maar het is natuurlijk wel een beetje raar om dan specifiek daar wel toeren uit te gaan halen met een zooitje Apache's.
 • peter Musketier

  2 maanden geleden
  En daar vliegen met een drone verstoord de natuur, krijg je bekeuring omdat het schadelijk is in natura 2000 gebied. Een van de twee is dus grote nonsens (of er liggen nu rijen dode dieren..)
 • Desirea Ter Stegen

  2 maanden geleden
  @Mark Leenders hier is de agenda van al dat moois want er komt nog meer: https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen Alle oefendagen heel laag aan de oostkant van Renkum en woensdag middag 3 stuks deze kwamen stroomopwaarts boven de Rijn vliegend vanaf richting Wageningen en wel zo laag...dat je ze niet hoorden aankomen. Je kon ze bij wijze van aanraken zo laag en heel mooi om ze te zien zo laag boven het water,ik heb er geen moeite mee.

In samenwerking met indebuurt Arnhem