Volledig scherm
Het Oude Postkantoor eind 2015. © Gerard Burgers

Weer horecawissel in voormalige postkantoor Oosterbeek

Oosterbeek - Voor de derde keer in een paar jaar sluit de horecazaak in het voormalige postkantoor aan Plein 1946  in Oosterbeek zijn deuren. Na krap een jaar houden Ans en Ed Arns, de uitbaters van ’t Postkwartier, in het centrum van Oosterbeek er alweer mee op. 

Ze hebben hun onderneming, een vennootschap onder firma, inmiddels beëindigd. De zaak is niet failliet gegaan.

Investeerder Frans Gazendam, eigenaar van het pand en de inventaris, heeft samen met zijn zakenpartner Tobias Haagsma de voorloper Het Oude Postkantoor (HOP) opgezet. Dat heeft een aantal jaren goed gedraaid, maar voor Haagsma bleek het een horecazaak te veel. Gazendam en Haagsma van Faga Beleggingen bezitten diverse grote horecazaken in de regio, zoals Brasserie De Boerderij en Villa Velperweg in Arnhem.

Lang Leve de Lol

Gazendam vroeg daarom vorig jaar het ervaren horeca-echtpaar Ed en Ans Arns om de dagelijkse leiding over het café-restaurant over te nemen. Zij exploiteerden in Arnhem eerder onder meer Proeflokaal De Nieuwe Waag aan de Markt en De Muziekkelder en Danscafé Lang Leve de Lol op het Jansplein.  

Ed en Ans Arns huurden het pand en de inventaris van Gazendam. Volgens Gazendam ligt het aan hun bedrijfsvoering dat ’t Postkwartier moest sluiten. Hij is inmiddels in gesprek met meerdere kandidaten die ’t Postkwartier willen overnemen. Het pand blijft dus een horecazaak.

Voordat Haagsma en Gazendam Het Oude Postkantoor openden in 2015, heette de zaak Mimi’s Bistro. Het had toen een andere eigenaar. Mimi’s moest op last van de burgemeester van Renkum sluiten vanwege handel in harddrugs.

Het echtpaar Arns was niet bereikbaar voor commentaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.