Werkbedrijf Arnhem gaat 'Scalabor' heten

ARNHEM - 'Scalabor' is de naam van de nieuwe sociale werkvoorziening in Midden Gelderland.  Onder andere medewerkers van Presikhaaf Bedrijven worden ondergebracht bij Scalabor. 

Volledig scherm
Een werknemer van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem aan de slag met de montage van watermeters. © Marc Pluim

De naam is een samentrekking van 'scala' en 'labor'.  Ivo Korte, projectleider van de nieuwe organisatie Scalabor: ,,Scala staat voor het grote aantal mogelijkheden dat het nieuwe bedrijf te bieden heeft en labor staat in het Engels voor arbeid en inspanning.’’

Naast werk voor de huidige mensen van Presikhaaf Bedrijven richt het werkbedrijf zich op inwoners die vanuit andere regelingen tijdelijk of structureel begeleiding nodig hebben naar goed passend werk.

Bij Scalabor komen mensen te werken uit Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rijnwaarden, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. 

,,De toekomst van Presikhaaf Bedrijven was te onzeker en naar onze overtuiging ontstaat door het nieuwe bedrijf Scalabor het beste perspectief voor inwoners die ondersteuning nodig hebben om een goede plek op de arbeidsmarkt te krijgen’’, zegt wethouder Ine van Burgstede. Het werkbedrijf start in 2018. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.