Een bus van Breng in Arnhem op archiefbeeld.
Volledig scherm
Een bus van Breng in Arnhem op archiefbeeld. © Hans Broekhuizen/DG

Werkdruk zit buschauffeurs hoog: 'Hoop dat staken helpt'

ARNHEM - Buschauffeurs zijn de hoge werkdruk zo zat, dat ze donderdag staken. De dagelijkse stress in hun werk zit buschauffeurs hoog, blijkt tijdens een rondgang op de busstations in Arnhem, Doetinchem en Nijmegen. Veel chauffeurs willen alleen anoniem reageren. De staking ligt gevoelig. 

45 reacties

 • Anonymous

  3 jaar geleden
  betaal jij die dan kitty timo 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  mee eens, heb er enorm last van 
 • J Beek

  3 jaar geleden
  Hoofdkantoor blokkeren is in het verleden al gebeurt. Alleen helpt dat jouw zaak niet want ze kunnen niet EN het hoofdkantoor blokkeren EN tegelijk aan het werk zijn. Gratis reizen is in het verleden door de rechter verboden en sindsdien dus illegaal. Gratis reizen mag alleen verleend worden ter compensatie/coulance, iedere andere vorm is juridisch verboden. Bovendien hebben reizigers de laatste keer dat er nog wel gratis gereden werd dit door hun eigen gedrag voor zichzelf verpest, vele chauffeurs werden als een stuk vuil behandeld en zeggen daarom: nooit meer gratis reizen. 
 • J Beek

  3 jaar geleden
  De kwestie van de rijtijdverdeling is ook iets wat al meer dan 10 jaar speelt en nog steeds niet naar tevredenheid opgelost is. Tja, dan lijkt het misschien alsof bussen vaak maar een beetje stil staan maar er zit dus veel meer achter. 
 • J Beek

  3 jaar geleden
  Op een aantal routes is de totale rijtijd in de daluren wel goed maar de verdeling over de diverse haltes niet. Dan krijg je dat je op tijd vanaf het beginpunt vertrekt, flink gas moet geven om het eerste overstappunt op tijd te bereiken (niet op tijd? Dan hebben de passagiers hun overstap gemist), daarna teveel tijd om de volgende 5 haltes aan te doen (heel langzaam rijden of ergens bij een halte even tijd afwachten want je mag niet meer dan 2 minuten te vroeg bij een halte zijn), om het laatste stuk het gas weer vol in te moeten trappen en dan alsnog met vertraging op het eindpunt. 
 1. Extra bistrotafeltjes nodig voor het terras? ‘Alles is op’ en dat drukt de omzet van de horeca
  PREMIUM
  2

  Extra bistrota­fel­tjes nodig voor het terras? ‘Alles is op’ en dat drukt de omzet van de horeca

  Sinds de terrassen eindelijk weer open mogen, laat de zon het afweten. Daarom zullen voor veel horeca-ondernemers de inkomsten van hun tafels en stoelen buiten nog tegenvallen. Maar de verkoopindustrie rondom het terras heeft zelden zo goed gedraaid. Nog snel wat terrasverwarmers aanschaffen? Extra bistrotafeltjes nodig? Vergeet het maar: ,,Alles is op. Het is heel extreem.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak
  Play

  De brandweer rukt uit! Niet voor een brand, maar een kat op het dak

 2. Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland
  Play

  Máxima in tranen tijdens muzikale rondreis in Nederland

Arnhem e.o.