Een bus van Breng in Arnhem op archiefbeeld.
Volledig scherm
Een bus van Breng in Arnhem op archiefbeeld. © Hans Broekhuizen/DG

Werkdruk zit buschauffeurs hoog: 'Hoop dat staken helpt'

ARNHEM - Buschauffeurs zijn de hoge werkdruk zo zat, dat ze donderdag staken. De dagelijkse stress in hun werk zit buschauffeurs hoog, blijkt tijdens een rondgang op de busstations in Arnhem, Doetinchem en Nijmegen. Veel chauffeurs willen alleen anoniem reageren. De staking ligt gevoelig. 

45 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  betaal jij die dan kitty timo 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  mee eens, heb er enorm last van 
 • J Beek

  4 jaar geleden
  Hoofdkantoor blokkeren is in het verleden al gebeurt. Alleen helpt dat jouw zaak niet want ze kunnen niet EN het hoofdkantoor blokkeren EN tegelijk aan het werk zijn. Gratis reizen is in het verleden door de rechter verboden en sindsdien dus illegaal. Gratis reizen mag alleen verleend worden ter compensatie/coulance, iedere andere vorm is juridisch verboden. Bovendien hebben reizigers de laatste keer dat er nog wel gratis gereden werd dit door hun eigen gedrag voor zichzelf verpest, vele chauffeurs werden als een stuk vuil behandeld en zeggen daarom: nooit meer gratis reizen. 
 • J Beek

  4 jaar geleden
  De kwestie van de rijtijdverdeling is ook iets wat al meer dan 10 jaar speelt en nog steeds niet naar tevredenheid opgelost is. Tja, dan lijkt het misschien alsof bussen vaak maar een beetje stil staan maar er zit dus veel meer achter. 
 • J Beek

  4 jaar geleden
  Op een aantal routes is de totale rijtijd in de daluren wel goed maar de verdeling over de diverse haltes niet. Dan krijg je dat je op tijd vanaf het beginpunt vertrekt, flink gas moet geven om het eerste overstappunt op tijd te bereiken (niet op tijd? Dan hebben de passagiers hun overstap gemist), daarna teveel tijd om de volgende 5 haltes aan te doen (heel langzaam rijden of ergens bij een halte even tijd afwachten want je mag niet meer dan 2 minuten te vroeg bij een halte zijn), om het laatste stuk het gas weer vol in te moeten trappen en dan alsnog met vertraging op het eindpunt. 
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.