Werkstraf voor bedreiging en
vernieling na gebruik harddrugs

ARNHEM/ TOLKAMER - De 19-jarige man uit Tolkamer, die vorige zomer onder invloed van harddrugs meerdere mensen bedreigde, is dinsdag door de rechtbank van Arnhem veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur. Ook krijgt hij één maand voorwaardelijke jeugddetentie.

De man toonde zich twee weken geleden, tijdens de behandeling van zijn strafzaak, al schuldbewust: ,,Ik vind het verschrikkelijk allemaal. Ik weet er weinig meer van, had die dag veel speed gebruikt’’, zei hij in de rechtszaal. ,,Ik was simpelweg mezelf niet. Dit gaat nooit meer gebeuren.’’ 

Hij bedreigde op 3 juli 2017 twee schilders die bij de woning van zijn moeder aan het werk waren. De man vermoedde dat de schilders een affaire hadden met zijn moeder. Met een schep bracht hij vernielingen toe aan de auto van één van de schilders. Toen zijn moeder halsoverkop thuis kwam, bedreigde de jonge verdachte ook haar met de dood. De schilders én de moeder vluchtten naar een nabijgelegen dijk, alwaar zij contact opnamen met hulpdiensten.

De  man is inmiddels al een behoorlijke poos clean. Toch acht de rechtbank een voorwaardelijke jeugddetentie noodzakelijk, als stok achter de deur. De opgelegde straf is gelijk aan de eis die de officier van justitie ter zitting formeerde. 

Volledig scherm
© Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.