Volledig scherm
Coen Verheij, lijsttrekker voor de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. © Rolf Hensel

Wie is PVV-lijsttrekker Coen Verheij eigenlijk?

ARNHEM - Geert Wilders heeft Coen Verheij naar voren geschoven als gezicht voor de PVV in Arnhem. Hij voert op 21 maart in de Gelderse hoofdstad de lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wie ís Coen Verheij? 

Politiek lijkt de PVV-lijsttrekker een onbeschreven blad. Verheij, die direct de aanval opende op Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch, is 37 jaar oud en geboren en getogen in Arnhem. Dat is wat hij over zichzelf kwijt wil. Op vragen over zijn beroep of privésituatie gaat hij niet in. Verheij is aanhanger van Geert Wilders 'omdat de PVV enige partij is die de gevaren van de islam ziet en ertegen in opstand komt'.

'Rasechte PVV'er'

Marjolein Faber vindt Verheij de ideale lijsttrekker. ,,Wie anders dan een geboren en getogen Arnhemmer is beter geschikt om de PVV-stemmers in Arnhem te vertegenwoordigen? Dat is een groot pluspunt. Bovendien is hij een rasechte PVV'er, denkt hij goed na, ziet hij er netjes uit, is hij benaderbaar en blijft hij rustig."

De PVV mikt in Arnhem op een groter aandeel dan de 12 procent van de stemmen die vorig jaar in de wacht werden gesleept bij de Tweede-Kamerverkiezingen. Maar hoeveel kandidaten er op de lijst staan? En wie dat zijn? ,,Dat hoort u nog. Maar de lijst ís klaar", verzekert Faber.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.