De woningmarkt in Arnhem zit muurvast. Zondag is er een woonprotest.
Volledig scherm
PREMIUM
De woningmarkt in Arnhem zit muurvast. Zondag is er een woonprotest. © ANP

Wie nu op zoek is naar een huis in Arnhem, is de klos: ‘We zijn allemaal terug naar onze ouders’

ARNHEM - De Arnhemse woningmarkt zit muurvast. Er komen nauwelijks huizen beschikbaar. En als er een te koop of huur komt, is het dringen geblazen. Jongeren kunnen niet aan een woning komen, maar ook ouderen die willen verhuizen naar een appartement, lopen tegen problemen aan. Zondag is er een woonprotest op de Markt in Arnhem.

11 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  Elfrink, er zijn bij mij in de buurt sinds kort drie woningen verhuurd na maanden leeg gestaan te hebben en een beetje opgeknapt en allemaal verhuurd aan blanke Nederlanders, het is dus niet altijd zo dat asielzoekers voorgaan. En ook die mensen hebben jaren ingeschreven gestaan.
 • H. Elfrink

  1 jaar geleden
  Tja, vraag je je nooit af wie er voorrang hebben op de sociale woningmarkt? Al jaren?
 • S. Heerding

  1 jaar geleden
  Bij Entree, het samenwerkingsverband van ongeveer twintig woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen staat mijn dochter al 12 jaar ingeschreven Ze laat hier zelfs een bovenwoning achter, maar aan een andere woning is niet te komen. Drama is het hier in Arnhem.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  @Willem, zo gemakkelijk is het niet... er is een tekort aan woningen. Ze zijn peperduur * neem daarbij ook de hoger wordende energielasten dan hou je geen cent meer over om van te leven. Kinderen die van hun ouders een ton meekrijgen, dat lukt nog wel. Voor de rest is het niet meer mogelijk.
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Heel veel ophef wordt gecreëerd door net twintigers die thuis wonen maar ook wel een nieuwbouw gezinswoning in het centrum van een stad willen. Willen we allemaal wel op die leeftijd, maar dat is niet reëel. Let een beetje op je uitgaven en slaat een beetje door, dan kun je een paar jaar later echt wel wat leuks kopen. Misschien niet nieuw, misschien niet in het centrum, misschien niet in de stad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem