Volledig scherm
Op de bouwplaats in Malburgen wordt gele rijst gestrooid om een voorspoedig verloop van het woonproject af te dwingen. © DG

Wooncomplex Indische Nederlanders is hot: al veertig aanmeldingen

ARNHEM - Veertig Indische Nederlanders hebben belangstelling voor de nieuwe huurappartementen in de Arnhemse wijk Malburgen. De woningen worden speciaal voor deze doelgroep gebouwd. 

Dat meldt secretaris Ad Angenent van de stichting Impian Kita Nederland. Verdeeld over twee woonblokken in de buurt Stadseiland mag Impian Kita in totaal 48 appartementen vullen. Dat is afgesproken met woningcorporatie Volkshuisvesting, de opdrachtgever voor de nieuwbouw. 

Het doel is een kandidatenlijst met zeker zestig namen. Dan kan Impian Kita met een wachtlijst te werken, zodat direct een nieuwe huurder uit de doelgroep kan worden geholpen wanneer iemand vertrekt. 

Impian Kita is door Volkshuisvesting gemachtigd de woningen toe te wijzen, maar moet er onder meer voor zorgen dat geen leegstand ontstaat.

Maandag werd bij wijze van officieuze start de bouwplaats ingewijd met zout en rijst, een ritueel om de plek te zuiveren en een voorspoedige ontwikkeling van het project af te dwingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.