World Living Statues telt record van 250 deelnemers

ARNHEM /EDE - Festival World Living Statues, op 29 september in Ede en op 30 september en 1 oktober in Arnhem, telt dit jaar meer dan 250 deelnemers. 'Een ongekend groot aantal', meldt de organisatie.

Vijftig levende standbeelden doen mee aan 'The Warm Up', een nieuw oderdeel van het festival, zaterdag 30 september op de Markt in Arnhem. John Eicke, de artistiek directeur van World Living Statues en tweevoudig wereldkampioen, zal daarbij een exclusief optreden verzorgen.

Aan Statues by Night in Ede doen 45 artiesten van nationale en internationale allure mee. Ook lokale deelnemers zijn van de partij. Kinderen kunnen zich ter plekke laten omtoveren tot levend standbeeld.

Het hoogtepunt van het festivalweekend is het wereldkampioenschap, zondag 1 oktober in Arnhem. Het is het eerste WK sinds werd besloten om het toernooi nog maar eens in de twee jaar te organiseren. Statues by Night in Ede is wel jaarlijks.

Volledig scherm
John Eicke, nu artistiek directeur van World Living Statues, won het WK levende standbeelden zelf twee keer, onder meer met deze creatie 'Blanko', in 2013. © Erik van 't Hullenaar

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.