Volledig scherm
Wouter ten Broeke met zijn oude dieselauto uit 2001. © Gerard Burgers

Wouter ten Broeke met zijn oude Audi op tv bij RTL4

ARNHEM - Wouter ten Broeke van het gelijknamige Arnhemse schildersbedrijf gaat, zeer waarschijnlijk, bij RTL Nieuws zijn tv-debuut maken. Eerder deze week stond hij met zijn verhaal in de krant en op de website van De Gelderlander.

Ten Broeke uitte zijn ongenoegen over de gemeenteraad van Arnhem, die maandagavond laat instemde met een strengere milieuzone in de stad per 1 januari 2019. Zonder dat de raadsleden zich het onderzoeksrapport, waarom in het najaar van 2017 was gevraagd, eigen hadden gemaakt.

Youngtimer

Door de aanscherping mogen bezitters van oude dieselauto’s niet langer de centrumring op en de binnenstad in. De Arnhemmer rijdt in een Audi A6 diesel uit 2001. Een fiscaal aantrekkelijke youngtimer, die hij grotendeels inzet voor zijn zakelijke activiteiten.

De cameraploeg van RTL heeft woensdag bijna drie uur uitgetrokken voor het item met Ten Broeke. ,,Ze hebben me overal mee naar toe gesleept. Ook naar schilderklussen in de binnenstad, die ik in de toekomst mogelijk niet meer met mijn Audi kan bezoeken.”

Het item zou donderdagavond worden uitgezonden. Maar andere onderwerpen gingen voor. Ten Broeke heeft te horen gekregen dat hij nu zaterdagavond op tv te zien zal zijn.

Reacties

Quote

Ik kan alleen straks niet meer echt de binnenstad in. Maar dan heb ik altijd mijn bakfiets nog

Wouter ten Broeke

Ten Broeke is sinds de publicaties in De Gelderlander overspoeld met reacties. Bijna 95 procent bestond uit adhesiebetuigingen. Ook is hem al een auto, een youngtimer op benzine, aangeboden. En er is hem een schilderklus in het vooruitzicht gesteld.
 ,,Vrijwel iedereen is het met me eens dat alleen het weren van oude dieselauto’s geen zoden aan de dijk zet. Als GroenLinks in Arnhem echt een gebaar had willen maken zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, dan had het met een totaalaanpak moeten komen. Want dat we met zijn allen iets moeten doen aan de luchtkwaliteit, dat snap ik ook wel. En daar ben ik ook heel erg voor.”

Overigens heeft de Arnhemmer al uitgezocht dat op vrij eenvoudige wijze de centrumring in Arnhem kan worden omzeild om van A naar B te komen. ,,Waarmee het probleem van de uitstoot dus met een paar honderd meter wordt verlegd. Ik kan alleen straks niet meer echt de binnenstad in. Maar dan heb ik altijd mijn bakfiets nog.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.