Volledig scherm
Jansbeek zichtbaar op Kerkplein in Arnhem. © Rolf Hensel

Zichtbare Jansbeek op Gele Rijdersplein in Arnhem stap dichterbij

ARNHEM - Een zichtbare Sint Jansbeek op het Gele Rijdersplein in Arnhem is een stap dichterbij gekomen. De gemeenteraad heeft besloten hiervoor een bedrag vrij te maken dat volgens CDA-raadslid Henk Montfrooy neerkomt op ruim negen ton.

Origineel traject

Voor het boven water halen van de Jansbeek op het Gele Rijdersplein is volgens het stadsbestuur van Arnhem 2,2 miljoen tot 3 miljoen euro nodig. Voor dat geld kan de beek grotendeels zichtbaar worden op het Gele Rijdersplein. Vervolgens loopt de Jansbeek deels boven de grond naar de Beekstraat. Dat is het originele traject van de Jansbeek, die sinds vorig jaar weer door een klein deel van de Beekstraat stroomt.

Eenvijfde deel 

Onlangs maakte wethouder Gerrie Elfrink bekend dat het project Zuidelijke Binnenstad in Arnhem minder duur is uitgevallen dan begroot. Er resteert een bedrag van 4,6 miljoen euro. Dat geld kan worden aangewend voor projecten rond het centrum, zoals het Korenkwartier, de creatieve corridor (waar zich nu de 'Blauwe Golven' bevinden), Gele Rijdersplein, Stadstheater en Rijnkade.

Volgens Montfrooy kan een vijfde deel van de 4,6 miljoen euro worden uitgegeven aan het deels naar boven halen van de Jansbeek vanaf het Gele Rijdersplein. De uitvoering van het project is volgens de gemeenteraad met de negen ton in de achterzak binnen handbereik.

Rijk

Het stadbestuur moet nu een plan uitwerken. Daarnaast dient het college van burgemeester en wethouders in gesprek te gaan met partijen als de provincie en het waterschap en mogelijk het rijk om het restant van de maximaal 3 miljoen euro aan te vullen. 

Volledig scherm
De Jansbeek in de Nieuwstraat in Arnhem. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.