Ramona Weijenborg.
Volledig scherm
Ramona Weijenborg. © Erik van 't Hullenaar

Zie ginds komt de Recycle-Sint

DOORWERTH - Waarom speelgoed weggooien als je Sinterklaas kunt helpen om er een ander kind blij mee te maken? Nadenkend over die vraag kwam Ramona Weijenborg (41) uit Doorwerth op het idee van de Recycle Sint. 

Hulpsinterklazen uit Doorwerth kunnen maandag 27 november in dorpshuis Poort van Doorwerth van 19.00 uur tot 21.00 spelletjes, speelgoed en knuffels met elkaar ruilen. Er kunnen ook sinterklaascadeautjes worden gedoneerd. ,,Als het maar schoon en heel is’’ zegt Weijenborg.

Weggegooid

De Doorwerthse verbaast zich erover hoeveel goed speelgoed er wordt weggegooid. ,,Je kunt het toch ook ruilen?’’ Ze laat een paar plastic zakjes met legostukjes zien. ,,Dit is nog helemaal nieuw. Ik vind het eigenlijk ongelooflijk dat iemand het wegdoet, maar ik ben er blij mee.’’

Weijenborg las vorig jaar op Facebook over het landelijke initiatief Recycle-Sint en haakte hier op aan. ,,Er is toen in het Dorpshuis speelgoed ingezameld en uitgedeeld aan inwoners met een smalle portemonnee.’’ Omdat ze na Sinterklaas diverse positieve reacties kreeg, hoopt ze dit jaar op enkele tientallen ruilende hulpsinterklazen.

Hulpsinterklaas

Weijenborg is zelf ook tot hulpsinterklaas gebombardeerd. De kinderen van haar knutselclub waren bijzonder geïnteresseerd in de ingezamelde cadeautjes, die mooi ingepakt in het Dorpshuis lagen. ,,Ze zaten er direct bovenop’’, zegt ze lachend. ,,Ik had toen wel een verhaal nodig, dus zei ik maar dat ik Sinterklaas help.'' Wat in feite ook zo is.

De 'gewone' Sinterklaas bezoekt zaterdag 18 november van 13.30 uur tot 16.00 uur het dorpshuis. Kinderen kunnen hem dan ontmoeten en met hem samen op de foto.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.